Κοσμήματα

5 Tips για να Προστατέψετε τα Κοσμήματά σας

jewelry drawer organizer JYJCQAQ

Τα αγαπημένα κοσμήματά σας είναι σίγουρα πολύτιμα ενώ πιθανότατα έχουν συναισθηματική αξία, είτε είναι ακριβά είτε όχι. Όποτε, είναι φυσικό πως θέλετε να κάνετε ό, τι είναι δυνατό για να τα προστατέψετε από τη φθορά και να τα κρατήσετε στη συλλογή σας για χρόνια…
Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε σαν καινούργια, ώστε να μην χάσουν ούτε λίγη από τη λάμψη τους!

  1. Βγάλτε τα πριν πάτε για ύπνο.

Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείτε τα κοσμήματά σας το βράδυ στον ύπνο, τόσο για τη δίκη τους προστασία όσο και για τη δίκη σας. Τα κοσμήματα στον ύπνο μπορεί να προκαλέσουν εκδορές και αλλά ατυχήματα.

  1. Βγάλτε τα πριν κάνετε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να τα βλάψουν.

Καλό είναι να αφαιρείτε πάντα τα κοσμήματα πριν από φυσικές δραστηριότητες όπως είναι η γυμναστική, η κολύμβηση, η κηπουρική, η μαγειρική ή οι δουλειές του σπιτιού. Ειδικά τα χειροποίητα κοσμήματα, που είναι πιο ντελικάτα στην κατασκευή τους, θα μπορούσαν να επηρεαστούν ιδιαίτερα από χτυπήματα και αδέξιες κινήσεις.

  1. Αποφύγετε την έκθεση στο νερό

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, πρέπει να αφαιρείτε τα κοσμήματα και όταν κάνετε μπάνιο, κολυμπάτε ή πλένετε τα χέρια σας. Επίσης, φροντίστε να μην τα αφήνετε σε υγρά μέρη ή σημεία στα οποία έχει μαζευτεί υγρασία. Το νερό μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της σκουριάς και να τα θαμπώσει πιο γρήγορα.

  1. Κρατήστε τα μακριά από χημικά

Η χλωρίνη, τα οξέα ή ακόμη και τα αρώματα ή οι κρέμες είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τα πολύτιμα μέταλλα αλλά και για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που συχνά συναντώνται στα χειροποίητα κοσμήματα. Συνεπώς, η επαφή με τις συγκεκριμένες ουσίες πρέπει να αποφεύγεται. Αν ετοιμάζεστε για κάποια έξοδο, φορέστε τα κοσμήματα αφού έχετε ολοκληρώσει την περιποίησή σας κι έχετε βάλει το άρωμα σας για αρκετά λεπτά.

  1. Αποθηκεύστε τα με το σωστό τρόπο.

Επιλέξτε μια κοσμηματοθήκη με υφασμάτινη επένδυση για να αποφύγετε την τριβή. Ιδανικά, φυλάξτε τις αλυσίδες σε ξεχωριστά πουγκιά ώστε να μην μπερδεύονται. Επιπλέον, αν υπάρχει η δυνατότητα, μην αποθηκεύετε τα μαργαριτάρια στο ίδιο μέρος με τους πολύτιμους λίθους καθώς μπορεί να τα γδάρουν κατά την επαφή. Τέλος, σιγουρευτείτε πως η κοσμηματοθήκη σας βρίσκεται σε σκιερό, δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο φως του ηλίου και, φυσικά, από οποιαδήποτε υγρασία.

Αν μέχρι τώρα δεν είχατε δώσει μεγάλη βάση σε αυτό το θέμα, μην ανησυχείτε. Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε να φροντίζετε σωστά τα αγαπημένα σας κοσμήματα… Απλά αρχίστε να ακολουθείτε αυτά τα εύκολα tips σήμερα κιόλας!

Μια υπέροχη συλλογή από μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα σας περιμένει στο En Mykono.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *