Κοσμήματα

H «Μαγεία» του Μαύρου Όνυχα

black onyx gemstone isolated on white PZTFDK

Όταν μιλάμε για χειροποίητα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον Μαύρο Όνυχα. Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες εκδοχές του κλασσικού Όνυχα, ενώ καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου και προσδίδει ένα ιδιαίτερο είδος ομορφιάς σε κάθε δημιουργία. Ας δούμε παρακάτω κάποια στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
Μύθος
Η μυθολογία μας λέει ότι ο παιχνιδιάρης, φτερωτός θεός Έρωτας έκοψε με το βέλος του τα νύχια των ποδιών της πανέμορφης θέας Αφροδίτης, καθώς εκείνη κοιμόταν. Τα κομμάτια διασκορπίστηκαν στην άμμο ενώ αργότερα οι Μοίρες, με σκοπό να τα προστατέψουν, τα μεταμόρφωσαν σε λίθους που θα έμεναν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου. Ίσως από εκεί προέρχεται και η επονομασία Μαύρος Όνυχας, αφού η Αρχαιοελληνική λέξη «?νυξ» σημαίνει νύχι ή οπλή.

Ιστορία
Ανά τα χρόνια, ο Μαύρος Όνυχας αξιοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη στην Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες, λόγω των ιδιοτήτων του που σχετίζονταν με την προστασία και τη γονιμότητα. Φημολογείται πως ακόμη και η Βασίλισσα Κλεοπάτρα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην απαράμιλλη γοητεία του.

Ιδιότητες
Σήμερα, ο ημιπολύτιμος αυτός λίθος χρησιμοποιείται τόσο για την αίγλη που χαρίζει στα χειροποίητα κοσμήματα όσο και για τις θεραπευτικές και πνευματικές ιδιότητές του. Ο Μαύρος Όνυχας πιστεύεται ότι προσφέρει δύναμη, διαύγεια σκέψης, αυτοέλεγχο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα όσους τον φορούν από αμφιβολίες και φόβους. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να προστατεύει από σκοτεινές ενέργειες, αλλά και να βοηθάει στη σύνδεση με το υποσυνείδητο, φέρνοντας στην επιφάνεια σκέψεις και παλαιότερες εμπειρίες, ώστε να γίνουν μάθημα για το μέλλον και να επιφέρουν θεραπεία από ψυχικά τραύματα.

Αγκαλιάστε κι εσείς τις εκπληκτικές ιδιότητες του Μαύρου Όνυχα με τα μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα του En Mykono.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *