Κοσμήματα

Η θετική Επίδραση των Κοσμημάτων στη Ζωή μας

young happy woman in cafe with casket and jewelry PQTPGH

Τα κοσμήματα αναμφίβολα αποτελούν λαμπερά, πανέμορφα αντικείμενα που όλοι θαυμάζουν και πολλοί επιθυμούν να αποκτήσουν. Όμως τα υπέροχα αυτά στολίδια δεν έχουν μόνο επιφανειακή αξία, διαθέτουν και άλλες ιδιότητες που επιδρούν θετικά στην καθημερινότητά μας. Ας τις αναλύσουμε παρακάτω!

Θεραπευτικές ιδιότητες
Τα περισσότερα κοσμήματα – και ειδικά τα χειροποίητα κοσμήματα – δημιουργούνται με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους. Κάθε ένας από αυτούς έχει ξεχωριστές και πολλές φορές θεραπευτικές ιδιότητες που επηρεάζουν εκείνους που τα φορούν. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν πως οι πέτρες έκρυβαν μοναδικές δυνάμεις που μπορούσαν να βοηθήσουν το σώμα, αλλά και την ψυχολογία μας. Αυτό δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα σήμερα, ενώ αν ψάξετε θα δείτε πως για κάθε θέμα που αντιμετωπίζουμε υπάρχει και ο κατάλληλος λίθος.

Λάμψη & Αυτοπεποίθηση
Σίγουρα η λάμψη χρειάζεται στις εξαιρετικές περιστάσεις. Και η καθημερινότητα όμως πολλές φορές μπορεί να είναι τόσο γκρίζα ώστε να χρειάζεται μια έξτρα δόση λάμψης. Τα απλά καθημερινά κοσμήματα φτιάχνουν τη διάθεση και τονώνουν την αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν δεν έχουμε να πάμε σε κάποια επίσημη εκδήλωση ή κάτι τέτοιο. Δεν μιλάμε φυσικά για σπάνια πανάκριβα κομμάτια. Ένα όμορφο χειροποίητο κόσμημα, που το έχουμε πάνω μας όλες τις ώρες, μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό μας!

Συναίσθημα
Πολύ συχνά τα κοσμήματα είναι συνδεδεμένα με ανθρώπους, επιτεύγματα ή συναισθήματα. Εκείνο το δαχτυλίδι που αγοράσαμε όταν πήραμε το πτυχίο μας θα μας θυμίζει πάντα πόσο όμορφα νιώσαμε όταν τα καταφέραμε, το αγαπημένο κολιέ που μας χάρισε κάποιος συγγενής που έχουμε να δούμε καιρό θα μας τον φέρνει πάντα στο νου όταν το κοιτάζουμε, ενώ το βραχιόλι που μας έδωσε το έτερον μας ήμισυ θα λειτουργεί σαν σημάδι αγάπης και κουράγιου κάθε φορά που περνάμε κάποια δυσκολία και είναι μακριά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα κοσμήματα χρησιμοποιούνται και για να επισφραγίσουν μυστήρια όπως ο γάμος και η βάπτιση.

Βρείτε τα καλύτερα κοσμήματα που θα δώσουν μια μοναδική πινελιά στην καθημερινότητά σας σήμερα κιόλας στο En Mykono.

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *