Κοσμήματα

Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Λευκού Χαολίτη

rough howlite stone on white PDWMG

Ο Λευκός Χαολίτης (ή Χαουλίτης) πρόκειται για έναν ημιπολύτιμο λίθο εξαιρετικής ομορφιάς που συχνά χρησιμοποιείται στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, τόσο λόγω της εμφάνισής του όσο και  λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να τον γνωρίσετε καλύτερα και να ανακαλύψετε πως μπορεί να βοηθήσει κι εσάς!

Ιστορία και Χαρακτηριστικά
Ο Λευκός Χαολίτης ανακαλύφθηκε το 1868, στον Καναδά, από τον το γεωλόγο Henry How από τον οποίο πήρε και την ονομασία του. Η εμφάνιση του βορικού αυτού ορυκτού δίνει την αίσθηση του μαρμάρου, με χρώμα κατάλευκο ή – σε κάποιες περιπτώσεις – λευκό με μαύρες και καφέ ραβδώσεις. Η κρυσταλλική του μορφή είναι αρκετά σπάνια, ενώ η πορώδης επιφάνειά του, του δίνει τη δυνατότητα να απορροφά καλά τη βαφή, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά παίρνει τη θέση άλλων πολύτιμών και ημιπολύτιμων λίθων, όπως είναι η Τιρκουάζ ή το Κοράλλι για παράδειγμα. Επιπλέον, η τιμή του δεν είναι πολύ υψηλή, οπότε μπορείτε να τον βρείτε σε υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα και να εξασφαλίσετε ένα κομμάτι προσιτής πολυτέλειας!

Ιδιότητες
Οι εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες του Λευκού Χαολίτη τον κατατάσσουν ως μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας λίθος ηρεμίας και αισιοδοξίας, αφού καταπραΰνει το πνεύμα, χαρίζει γαλήνη, διαλλακτικότητα και κατανόηση, απωθεί και απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ ενισχύει την θετική σκέψη και ενέργεια, απαλλάσσοντας όσους τον φορούν από τον θυμό, την οργή και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Παράλληλα, έχει και πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του ασβεστίου στα κόκαλα και στα δόντια, στην ενδυνάμωση του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και στρες, καθώς και στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ύπνου.

Αν και ο Λευκός Χαολίτης είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος, οι δυνάμεις του είναι αναμφίβολα κάτι περισσότερο από πολύτιμες… Αν θέλετε κι εσείς να τονώσετε την διάθεση και τον οργανισμό σας, προσθέτοντας θετική ενέργεια στην καθημερινότητά σας, επιλέξτε χειροποίητα κοσμήματα με Λευκό Χαολίτη και αφήστε τα να κάνουν τα μαγικά τους!

Τα πιο μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα είναι πάντα διαθέσιμα στο En Mykono.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *